STABILUS NA STANJU U WINT-u

05.08.2017.

Stabilus je decenijama vodeći dobavljač gasnih opruga za automobilsku i komercijalnu industriju. Za Stabilus su kvalitet i funkcionalnost originalne opreme preduslov uspešne saradnje sa trgovačkim partnerima. Budući da je strogo posvećen zahtevima i potrebama tržišta rezervnih delova, Stabilus privlači pažnju kako distributera, tako i u poslu sa rezervnim delovima. S obzirom da spada u vrhunske dobavljače, ovaj proizvođač originalnih delova je stekao veliki udeo na tržištu i zauzeo poziciju vrhunskog dobavljača rezervnih delova.

Stabilus je osnovan 1934. godine, a proizvodio je ugradne stabilizatore za američke automobile. 1962. godine kompanija „Koblenz“ je bila prvi proizvođač u svetu koji je prozvodio gasne opruge kao standardne. Ova pionirska uloga je od tada u stalnom razvoju. Danas je Stabilus vodeći proizvođač gasnih opruga, amortizera i elektromehaničkih pogona sa vretenom za najraznovrsniju primenu, a jedini je koji nudi široku paletu proizvoda sa godišnjom proizvodnjom od preko 140 miliona jedinica.

Kompanija ima svoje ispostave u različitim zemljama i veoma je raznovrsna. Sa 17 proizvodnih objekata i organizacijama za prodaju i usluge svuda u svetu, kompanija je uvek blizu kupaca i uglavnom proizvodi na tržištu za tržište. Stabilus je samostalna kompanija i nalazi se na nemačkoj berzi u Frankfurtu.