GKN - LOBRO

GKN -pogonska grupa-  je vodeći svetski proizvođač homo-kinetičkih zglobova, polu-osovina, osovina, pogonskih sistema i eDrive sistema. Kao partner, na aftermarket tržišištu sarađuje sa 18.000 ljudi, na 40 lokacija, u 20 zemalja. Sama kompanija zapošljava 38.000 ljudu u 30 zemalja. GKN zasniva svoje poslovanje na tehnologiji i proizvodnji visoko modifikovanih delova za gotovo sve proizvođače vozila i poljoprivrednih mašina, aviona i avio motora. GKN grupa ima više od 500 registrovanih partnera. Prodaja kompanije do 31.12.2010 iznosila je 4,5 milijardi eur.

ZAŠTO GKN ? – 63 miliona automobila se proizvede godišnje u svetu- za svaki auto, u svakoj zemlji – izazov je isti! Efikasan, ekonomičan, pouzdan način prenosa snage motora do točka.

Ovo je zadatak koji inžinjerski timovi uspešno rešavaju uz visok standard kvaliteta. U Aziji, Evropi, Severnoj Americi rade istraživački centri GKN grupe.13. septembra, 2011 u  Frankfurtu, Nemačka - GKN pogonska grupa dobila je Porsche Supplier Award u znak priznanja za njegov značajan doprinos globalnom Porsche portfoliu proizvoda. Nagrada potvrđuje posvećenost  zaposlenih i posvećenost pružanja svetske klase auto-pogonskih sistema i rešenja za korisnike. U novo proizvedenim automobila, lansiranim u Frankfurtu na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) ugrađeni su proizvodi GKN pogonske grupe tehnologije na više od 60 odsto novih automobila od modela Audi A8 preko hibridnog Novi Fiat Panda!