Druženje u Mondoviju i Torinu

04.11.2019.

U sklopu promovisanja brenda proizvođača kočionih pločica Ferodo, dobili smo poziv da posetimo njihovu fabriku u Italiji u mestu Mondovi, nedaleko od Torina. Planom puta su obuhvaćene posete vinariji, fabrici Ferodo kao i muzeju automobila. Kao najznačajnijem partner grupe DRiV u Srbiji našoj kompaniji je pripaloiI najviše predviđenih pozivnica.

Prvi dan je bio predviđen za obilazak vinarije Fontanafredda. Naši domaćini su nam ispričali interesantnu istoriju ove vinarije koja je osnovana daleke 1858. godine kupovinom imanjao d strane italijanskog kralja Vitorio Emanuela svojoj ljubavnici Rosi Vercelano. Tokom burne istorije vinarija je menjala vlasnike, ali je zadržala tradiciju proizvodnje vrhunskih vina u šta smo imali prilike da se uverimo tokom degustacije njihovog najpoznatijeg vina Barolo. Druženje sa domaćinima je završeno večerom u restoranu u sklopu vinarije.

Tokom drugog dana predviđeno je da naša grupa poseti fabriku Ferodo u Mondoviju. Takođe je predviđeno i jedno predavanje od strane predstavnika Feroda o trenutnim aktuelnostima, razvoju novih tehnologija i dostignućima stručnjaka koji rade u Ferodu. Tokom obilaska fabrike stekli smo uvid u celokupan proces proizvodnje kočionih pločica. Takođe smo saznali da fabrika proizvede godišnje oko 27 mil. komada kočionih pločica, kao i da proizvodi pločice za prvu ugradnju za AudiMercedes Benz.

Tokom prezentacije od strane Garge Guru-a kolege su imale priliku da saznaju više informacija o najčešćim problemima sa kojima se sreću tokom popravki kočionog sistema.

Nakon posete fabrici imali smo prilike da ručamo u prelepom ambijentu restorana La Borsarella koji poseduje Michelin zvezdicu.

Posle ručka domaćin je predvideo da se oprobamo u trkačkom umeću na stazi. U vožnji kartinga predstavnici Wint-ove grupe osvojili su prvo i drugo mesto na pobedničkom postolju. Još jednom nam je konkurencija gledala u leđa, što je bila prilika da se malo našalimo sa kolegama iz drugih veleprodaja.

Poslednji dan je bio rezervisan za posetu Muzeju automobila u Torinu. Pre same posete predstavljen nam je Ferodov koncept podrške serviserima Garage Guru. Ovim konceptom je predviđeno približavanje i promovisanje brenda Ferodo kao premium brenda u proizvodnji delova kočionog sistema. Takođe je predviđeno da predstavnici Ferodo-a na licu mesta sa serviserima razgovaraju o eventualnim problemima i da nađu načine da ih prevaziđu. Posle predstavljanja koncepta Garage Guru, uz vodiča obišli smo muzej u kome je moguće ispratiti razvoj automobilske industrije u Italiji od samog početka. Na kraju tokom ručka sumirali su se utisci i ono što je generalni zaključak svih kolega je da je ovaj put prevazišao očekivanja i da su naučili nešto novo što će im svakako koristiti u budućnosti.