SAG/AUTONET Grupa i Wagen International zajednički u budućnost

07.05.2019.

 

Ham/Beograd, 03. maj 2019. godine

 

SAG/Autonet Grupa je stekla većinske akcije kompanije  Wagen International d.o.o (Wint), koja posluje u Srbiji. Osnivač, kao i rukovodstvo kompanije Wint će i u buduće aktivno nastaviti da rade na postojećim pozicijama.

 

SAG/Autonet Grupa aktivno učestvuje sa većinskim vlasništvom u vodećoj kompaniji na tržištu Wagen international d.o.o (Wint), koja posluje u Srbiji.  Naziv brenda predstavlja sinonim za kvalitet i pouzdanost. Oko 300 zaposlenih u Wint-u, iz svojih 15 poslovnica snabdeva srpsko tržište rezervnim auto delovima prvoklasnih dobavljača. Jasan cilj Grupe je dalje snaženje vodeće pozicije na srpskom tržištu. Pored toga, Grupa će dodatno unapređivati paket svojih usluga u cilju boljeg usluživanja klijenata. Wint će i u budućnosti nastaviti da posluje pod svojim sadašnjim trgovinskim nazivom.

Osnivač, gospodin Milan Rajić, će i dalje dugoročno ostati akcionar kompanije. Zajedno sa postojećim rukovodstvom nastaviće uspešan razvoj.

Transakcija podleže odobrenju Agencije za borbu protiv korupcije.

 

SAG/Autonet Grupa: Sa godišnjim obrtom od preko 900 miliona CHF,  SAG/Autonet Grupa  predstavlja jednog od najvećih snabdevača  nezavisnog težišta  rezervnih auto delova u Evropi. Sa asortimanom od preko 800,000 kataloških – i 370,000 artikla na lageru, SAG  predstavlja vodeću kompaniju u sektoru rezervnih delova za automobile i komercijalna vozila u Švajcarskoj i Rumuniji, dok se u Austriji nalazi na trećoj poziciji sa ostvarenim solidnim prisustvom na tržištima Belgije, Italije, Portugala, Slovačke, Slovenije, Španije i Mađarske. Grupa pruža usluge kupcima iz preko 200 poslovnica uz pomoć  više od 1000 vozila za isporuku. Pored delova za servisiranje i opravku vozila, asortiman takođe obuhvata maziva, hemikalije, auto opremu, opremu za auto radionice i potrošni materijal. SAG/Autonet Group zapošljava preko 3200 ljudi.

 

Wagen International d.o.o: Wint je vodeća kompanija na nezavisnom tržištu rezervnih delova Srbije, sa godišnjim obrtom od  preko 40 miliona Eura. Kompanija snabdeva sve glavne okruge u Srbiji sa asortimanom od preko 200,000 kataloških artikala. U cilju postizanja najefikasnije distribucije, svaki tržišni okrug poseduje njemu posvećen Distributivni centar. Vozni park kompanije Wint sastoji se od preko  50 vozila sa 1500 mesta isporuke dnevno. Pored auto delova naš proizvodni portfolio takođe obuhvata maziva, hemikalije, auto opremu, opremu za auto radionice i potrošni materijal. Kompanija zapošljava preko 300 ljudi širom Srbije.

 

Kontakt osobe za štampu:

 

SAG/Autonet Group

Olivier Métraux

Predsednik

Sinserstrasse 65

CH-6350 Ham

Švajcarska

+41 21 861 86 53

olivier.metraux@sag-ag.ch

www.sag-ag.ch

Wagen International d.o.o

Dejan Antanasković

Direktor

Omladinskih brigada 102

11 070 Novi Beograd

Srbija

+381 (0)11 44 333 00

dejan.antanaskovic@wint.rs

www.wint.rs